ទទួលទាន​ទឹក​ក្តៅ​ពេក​អាច​បណ្តាល​ឲ្យ​កើត​មហារីក​បំពង់​អាហារ​

3/04/2015 0 Comments A+ a-

ទទួលទាន​ភេសជ្ជៈ​ក្តៅ​ដូចជា តែ​, កាហ្វេ​, អាហារ​ក្តៅ​ដូចជា ស៊ុប​, មី​កញ្ចប់​… ជា​ទម្លាប់​ទូទៅ​របស់​មនុស្ស​ជាច្រើន ។ ប៉ុន្តែ តាម​ពួក​អ្នកវិទ្យាសាស្ត្រ​, ទទួលទាន​ទឹក​ក្តៅ​ពេក ជា​មូលហេតុ​មួយ ក្នុងចំណោម​មូលហេតុ​បណ្តាល​ឲ្យ​កើត​មហារីក​បំពង់​អាហារ ។​
. ទឹក​ក្តៅ​បំផ្លាញ​បំពង់​អាហារ​
​ការស្រាវជ្រាវ​១​ទើបត្រូវ​បានប្រកាស​លើ​ទ​ស្ស​នាវ​ដ្តី​វេជ្ជសាស្ត្រ​អង់គ្លេស British Medical Journal បាន​ទូន្មាន​មនុស្ស​គ្រប់គ្នា​មិនត្រូវ​ទទួលទាន​តែ​ពេល​វា​ក្តៅ​ពេក ព្រោះ​អាចធ្វើ​ឲ្យ​កើន​ហានិភ័យ​កើត​ជំងឺមហារីក​បំពង់​អហារ ។ ដើម្បី​ឈានដល់​ការសន្និដ្ឋាន​នេះ ពួក​អ្នកស្រាវជ្រាវ​បាន​ដំណើរការ​ស៊ើបអង្កេត​លើ​មនុស្ស​ប្រមាណ ៥០.០០០ នាក់ នៅ​ភាគ​ខាងជើង​អ៊ីរ៉ង់​, កន្លែង​ដែល​ប្រជាជន​សឹងតែ​ទាំងអស់​ចូលចិត្ត​ទទួលទាន​ទឹកតែ​ដ៏​ក្តៅ​រាល់ថ្ងៃ ។ ពួក​អ្នកចូលរួម​ស្រាវជ្រាវ​សុទ្ធតែ​ទទួលទាន​តែ​ខ្មៅ​ជាប្រចាំ និង​ជា​មធ្យម​លើសពី​១​លីត្រ​ក្នុង​១​ថ្ងៃ ។​
nuoc-uong-gay-ung-thu-khi-o-nhiet-do-qua-nong​តាម​ពួក​អ្នកវិទ្យាសាស្ត្រ​, ទទួលទាន​ទឹក​ក្តៅ​ពេក​ជា​មូលហេតុ​មួយ ក្នុងចំណោម​មូលហេតុ​នាំ​ដល់​ជំងឺមហារីក​បំពង់​អាហារ​
​តួលេខ​ប្រមូលបាន​នឹង​ត្រូវបាន​ប្រៀបធៀប​ជាមួយ​ក្រុមមនុស្ស​ទទួល​ទាន​ទឹក​ក្តៅ​នៅ​សីតុណ្ហភាព​ក្រោម ៦៥ អង្សា​សេ ជាប្រចាំ ។ ពួក​អ្នកស្រាវជ្រាវ​សង្កេតឃើញថា នៅ​ក្រុមមនុស្ស​ទទួលទាន​តែ​ក្តៅ​ពី ៦៥ ទៅ ៦៩ អង្សា​សេ​, ចំនួន​អ្នក​កើត​មហារីក​កើន​២​ដង​,​ប៉ុន្តែ ពេល​នៅ​សីតុណ្ហភាព​លើស ៧០ អង្សា​សេ ឡើងទៅ នោះ​អត្រា​កើត​ជំងឺ​គ្រោះថ្នាក់​នេះ កើន​ខ្ពស់​ដល់ ៨ ដង ។​
​បណ្តា​ការស្រាវជ្រាវ​វិទ្យាសាស្ត្រ​សុទ្ធតែ​អះអាងថា ទម្លាប់​ទទួលទាន​តែ​, កាហ្វេ​ក្តៅ​ហុយផ្សែង អាចធ្វើ​ឲ្យ​កើន​ទ្វេដង​ហានិភ័យ​កើត​មហារីក​បំពង់ក ដោយសារ​ទឹក​ក្តៅ​ធ្វើ​ឲ្យ​របួស​ដល់​កោសិកា​ផ្នែក​នេះ ។​
. ត្រជាក់​ពេក ឬ ក្តៅ​ពេក សុទ្ធតែ​បង្ក​គ្រោះថ្នាក់​
​តាម​អ្នកជំនាញការ ទទួលទាន​ទឹក​ក្តៅ​ពេក ឬ ត្រជាក់​ពេក សុទ្ធតែ​បង្ក​គ្រោះថ្នាក់ ។ ទទួលទាន​ទឹកកក​អាច​នាំ​ដល់​ការ​រាករូស ឬ រមួលក្រពើ​, ចំណែក​ទឹក​ក្តៅ​ពេក នោះ​អាច​បង្ក​របួស​ភ្នាស​បំពង់​អាហារ និង​អាច​បណ្តាល​ឲ្យ​កើត​មហារីក ។ អាស្រ័យ​ហេតុ​នោះ ពេល​ទទួលទាន​ទឹក​, សីតុណ្ហភាព​សមស្រប​បំផុត គឺ ១០ ទៅ ៣០ អង្សា​សេ ។ ពិសេស ពេល​ទទួលទាន​អាហារ​ដូចជា​ស៊ុប​, មី​កញ្ចប់ មិនត្រូវ​ទទួលទាន​ទឹក​ពី​ឆ្នាំង​កំពុង​ពះ​កញ្ជ្រោល ៕