ឈាមជ្រូកជួញ បណ្តេញសារធាតុ ពុលក្នុងខ្លួនយ៉ាងល្អ ប្រសើរ
សារធាតុប្រូតេអ៊ីនដែលមាននៅ ក្នុង ឈាមជ្រូក ដែលបានបំបែកដោយ ជាតិអាស៊ីតនៅក្នុងក្រពះ ក្លាយទៅជាអាហារដែលមាន
សារប្រយោជន៍ សម្រាប់បន្សាបជាតិពុល នៅក្នុងក្រពះ និងពោះវៀន
ព្រមទាំងអាចស្រូបទាញភាគល្អិត និងសារធាតុរ៉ែ
បញ្ចេញសារធាតុពុលចេញមកក្រៅរាង្គកាយ។
តាមការសិក្សាបន្តបានឲ្យដឹងថា
ចំពោះបើកបររថយន្តគឺមានហានិភ័យគ្រោះថ្នាក់ច្រើនជាងគេ
ដោយសារតែពួកគាត់បានប៉ះ
និងភាគល្អិតច្រើនជាងគេដូចនេះគួរតែបរិភោគឈាមជ្រូកឲ្យបានច្រើន។
ម្យ៉ាងវិញទៀតឈាមមានផ្ទុកសារធាតុដែក
ដែលមានប្រយោជន៍ចំពោះអ្នកខ្វះឈាម ធ្វើឲ្យទឹកមុខស្លេកស្លាំង
ជាអាហារដ៏ល្អ សម្រាប់ជួយឲ្យសម្រស់ និងសុខភាពល្អ
និងបណ្តេញជាតិពុលយ៉ាងប្រសើរទៀតផង៕
