ភេសជ្ជៈប៉ិបស៊ី នៅតែផ្ទុកសារជាតិ បង្កមហារីក កម្រិតខ្ពស់
ក្រុមបរិស្ថាន១នៅអាមេរិក បានទម្លាយឲ្យដឹងថា សារជាតិ Caramed ត្រូវបានប្រើប្រាស់ធ្វើពណ៌ក្នុងប៉ិបស៊ី នៅតែផ្ទុកសារជាតិបង្កមហារីកនៅកម្រិតខ្ពស់ ។
រឿងនេះនៅតែកើតឡើងទោះបីជាក្រុមហ៊ុនបានផ្លាស់ប្តូររូបមន្តផលិត ។ ក្នុងខែ៣ PepsiCo Inc និង Coca-Cola ឲ្យដឹងថា គេនឹងសម្រួលរូបមន្តផលិតភេសជ្ជៈនៅទូទាំងប្រទេសអាមេរិក ក្រោយពេលរដ្ឋកាលីហ្វ័រញ៉ា ប្រកាសច្បាប់គ្រប់គ្រងបរិមាណសារជាតិបង្កមហារីកក្នុងភេសជ្ជៈទាំងឡាយនៅកម្រិតកំណត់១ ។
សារជាតិគីមីនេះគឺ 4-methylimidazole ឬនៅហៅថា 4-Mel អាចកកើតក្នុងដំណើរការចម្អិនអាហារនិងក្រោយមកអាចត្រូវបានរកឃើញបរិមានតូច១ក្នុងអាហារជាច្រើនប្រភេទ ។
ក្រុមស្ថាប័នត្រួតពិនិត្យមជ្ឈមណ្ឌលសុខាភិបាលបរិស្ថាន រកឃើញថា ក្នុងពេលផលិតផលរបស់កូកាកូឡា មិនគ្រប់គ្រងបានបរិមាណជាតិគីមី នោះផលិតផលរបស់ប៉ិបស៊ីលក់លើទីផ្សាររដ្ឋកាលីហ្វ័រញ៉ានៅតែផ្ទុកកម្រិតខ្ពស់សារជាតិគ្រោះថ្នាក់នេះ ។
សារជាតិ Caramel បង្កើតពណ៌របស់ប៉ិបស៊ី នៅតែផ្ទុកកម្រិតមួយគួរឲ្យបារម្ភអំពីសារជាតិបង្កមហារីក សូម្បីតែក្រោយពេលអ្នកផលិតបានផ្លាស់ប្តូររូបមន្ត ។
ប៉ិបស៊ីឲ្យដឹងថា ពួកអ្នកផ្គត់ផ្គង់សារជាតិ Caramel របស់គេកំពុងផ្លាស់ប្តូរដំណើរការផលិតដើម្បីកាត់បន្ថយបរិមាណ 4-Mel ក្នុងសារជាតិ Caramel បង្កើតពណ៌ ។ ដំណើរការនោះត្រូវបានបញ្ចប់នៅកាលីហ្វ័រញ៉ា ហើយនឹងត្រូវបានអនុវត្តក្នុងខែ ២/២០១៤ លើរដ្ឋទាំងអស់នៅអាមេរិក ។ ប៉ិបស៊ីឲ្យដឹងថា គេក៏នឹងត្រូវបានប្រើប្រាស់រូបមន្តនេះលើទូទាំងពិភពលោកមួយតែមិនបង្ហើបពេលវេលាច្បាស់លាស់ ។
កូកាកូឡា , ប៉ិបស៊ី និងពួកអ្នកផលិតផ្សេងៗអះអាងថា ផលិតផលភេសជ្ជៈរបស់គេសុវត្ថិភាពព្រោះសារជាតិ 4-Mel នៅកម្រិតទាប ។
ប៉ុន្តែការស្រាវជ្រាវបានចង្អុលបង្ហាញថា ការប្រាស្រ័យយូរអង្វែងជាមួយសារជាតិគីមីនេះអាចបង្កមហារីកសួតនៅកណ្តុរ ។ បណ្តាស្ថាប័នសុខាភិបាលនៅកាលីហ្វ័រញ៉ាក៏ឲ្យដឹងថា ផលិតផលផ្ទុកជាង 29gmcg សារជាតិនេះនឹងត្រូវនាំទៅជាមួយនូវពាក្យព្រមានអំពីសុខភាព ។
កាលពីខែ៣ ការស្រាវជ្រាវរបស់មជ្ឈមណ្ឌល វិទ្យាសាស្ត្រដើម្បីផលប្រយោជន៍មហាជនអាមេរិក (CSPI) ព្រមានថា សមាសធាតុរបស់ភេសជ្ជៈកូកាកូឡា និងប៉ិបស៊ីសុទ្ធតែផ្ទុកកម្រិតខ្ពស់សារជាតិបង្កមហារីក ។ ការពិសោធន៍របស់ពួកអ្នកវិទ្យាសាស្ត្របង្ហាញថា សារជាតិគីមីនេះអាចបង្កមហារីកសួត ថ្លើម ក្រពេញទីរ៉ូអ៊ីដ និងជំងឺឈាមសនៅកណ្តុរ ។ ផ្តើមពីនោះ ក្រុមហ៊ុនទឹកក្រូចទាំងអស់លើទូទាំងប្រទេសអាមេរិក បានបង្ខំចិត្តត្រូវកាត់បន្ថយសារជាតិនេះ ៕M
ភេសជ្ជៈប៉ិបស៊ីនៅតែផ្ទុកសារជាតិបង្កមហារីក កម្រិតខ្ពស់ សូម្បីតែក្រោយពេលក្រុមហ៊ុនបានផ្លាស់ប្តូររូបមន្តផលិត
រឿងនេះនៅតែកើតឡើងទោះបីជាក្រុមហ៊ុនបានផ្លាស់ប្តូររូបមន្តផលិត ។ ក្នុងខែ៣ PepsiCo Inc និង Coca-Cola ឲ្យដឹងថា គេនឹងសម្រួលរូបមន្តផលិតភេសជ្ជៈនៅទូទាំងប្រទេសអាមេរិក ក្រោយពេលរដ្ឋកាលីហ្វ័រញ៉ា ប្រកាសច្បាប់គ្រប់គ្រងបរិមាណសារជាតិបង្កមហារីកក្នុងភេសជ្ជៈទាំងឡាយនៅកម្រិតកំណត់១ ។
សារជាតិគីមីនេះគឺ 4-methylimidazole ឬនៅហៅថា 4-Mel អាចកកើតក្នុងដំណើរការចម្អិនអាហារនិងក្រោយមកអាចត្រូវបានរកឃើញបរិមានតូច១ក្នុងអាហារជាច្រើនប្រភេទ ។
ក្រុមស្ថាប័នត្រួតពិនិត្យមជ្ឈមណ្ឌលសុខាភិបាលបរិស្ថាន រកឃើញថា ក្នុងពេលផលិតផលរបស់កូកាកូឡា មិនគ្រប់គ្រងបានបរិមាណជាតិគីមី នោះផលិតផលរបស់ប៉ិបស៊ីលក់លើទីផ្សាររដ្ឋកាលីហ្វ័រញ៉ានៅតែផ្ទុកកម្រិតខ្ពស់សារជាតិគ្រោះថ្នាក់នេះ ។
សារជាតិ Caramel បង្កើតពណ៌របស់ប៉ិបស៊ី នៅតែផ្ទុកកម្រិតមួយគួរឲ្យបារម្ភអំពីសារជាតិបង្កមហារីក សូម្បីតែក្រោយពេលអ្នកផលិតបានផ្លាស់ប្តូររូបមន្ត ។
ប៉ិបស៊ីឲ្យដឹងថា ពួកអ្នកផ្គត់ផ្គង់សារជាតិ Caramel របស់គេកំពុងផ្លាស់ប្តូរដំណើរការផលិតដើម្បីកាត់បន្ថយបរិមាណ 4-Mel ក្នុងសារជាតិ Caramel បង្កើតពណ៌ ។ ដំណើរការនោះត្រូវបានបញ្ចប់នៅកាលីហ្វ័រញ៉ា ហើយនឹងត្រូវបានអនុវត្តក្នុងខែ ២/២០១៤ លើរដ្ឋទាំងអស់នៅអាមេរិក ។ ប៉ិបស៊ីឲ្យដឹងថា គេក៏នឹងត្រូវបានប្រើប្រាស់រូបមន្តនេះលើទូទាំងពិភពលោកមួយតែមិនបង្ហើបពេលវេលាច្បាស់លាស់ ។
កូកាកូឡា , ប៉ិបស៊ី និងពួកអ្នកផលិតផ្សេងៗអះអាងថា ផលិតផលភេសជ្ជៈរបស់គេសុវត្ថិភាពព្រោះសារជាតិ 4-Mel នៅកម្រិតទាប ។
ប៉ុន្តែការស្រាវជ្រាវបានចង្អុលបង្ហាញថា ការប្រាស្រ័យយូរអង្វែងជាមួយសារជាតិគីមីនេះអាចបង្កមហារីកសួតនៅកណ្តុរ ។ បណ្តាស្ថាប័នសុខាភិបាលនៅកាលីហ្វ័រញ៉ាក៏ឲ្យដឹងថា ផលិតផលផ្ទុកជាង 29gmcg សារជាតិនេះនឹងត្រូវនាំទៅជាមួយនូវពាក្យព្រមានអំពីសុខភាព ។
កាលពីខែ៣ ការស្រាវជ្រាវរបស់មជ្ឈមណ្ឌល វិទ្យាសាស្ត្រដើម្បីផលប្រយោជន៍មហាជនអាមេរិក (CSPI) ព្រមានថា សមាសធាតុរបស់ភេសជ្ជៈកូកាកូឡា និងប៉ិបស៊ីសុទ្ធតែផ្ទុកកម្រិតខ្ពស់សារជាតិបង្កមហារីក ។ ការពិសោធន៍របស់ពួកអ្នកវិទ្យាសាស្ត្របង្ហាញថា សារជាតិគីមីនេះអាចបង្កមហារីកសួត ថ្លើម ក្រពេញទីរ៉ូអ៊ីដ និងជំងឺឈាមសនៅកណ្តុរ ។ ផ្តើមពីនោះ ក្រុមហ៊ុនទឹកក្រូចទាំងអស់លើទូទាំងប្រទេសអាមេរិក បានបង្ខំចិត្តត្រូវកាត់បន្ថយសារជាតិនេះ ៕M