ជើងមាន់ដែលយុវវ័យ ខ្មែរកំពុងពេញនិយម ត្រូវបានចិនរឹបអូស៣ម៉ឺន តោនដោយសារប្រើជាតិគីមី
ជើងមាន់ដែល
ផ្ទុកសារធាតុគីមីជាង ៣ម៉ឺនតោន ត្រូវបានអាជ្ញាធរចិនរឹបអូស
ដោយសារមានផ្ទុកសារធាតុគីមីដែលធ្វើឲ្យប៉ះពាល់ដល់សុខភាពយ៉ាង
ខ្លាំង។ មនុស្ស ៣៨ នាក់
ត្រូវបានចាប់ខ្លួនក្នុងប្រតិបត្តិការដ៏ធំមួយឆ្មក់ចូលរោងចក្រ ៩
កន្លែងនៅក្នុងខេត្ត ៤ នាប្រទេសចិន
និងកំពុងស្វែងរកជនសង្ស័យជាមេខ្លោង ១១រូបទៀត។
ជើងមាន់ជាប់ចង្កាក់រង់ចាំស្វាគមន៍អ្នកញ៉ាំ
តាម
គេហទំព័រសារព័ត៌មានចិនបានឲ្យដឹងថា ជើងមាន់ដែលខូចគុណភាព
និងមានផ្ទុកសារធាតុគីមីនេះត្រូវបានគេឃើញវត្តមានដំបូងនៅក្រុង
Yongjia កាលពីខែកញ្ញាឆ្នាំមុន។ ចាប់ពីពេលនោះមក
មន្ត្រីប៉ូលិសបានស្វែងរកភស្តុតាង
និងតាមដានយ៉ាងយកចិត្តទុកដាក់ដើម្បីកំណត់មុខសញ្ញា
រហូតបំបែកបានបណ្ដាញចែកចាយធំៗទូទាំងប្រទេស។ រោងចក្រទាំងនោះ
បានប្រើប្រាស់សារធាតុគីមីម្យ៉ាងដើម្បីរក្សាជើងមាន់ឲ្យនៅស
និងរំងាប់មេរោគទុកបានយូរ។ ប្រភពដដែលបានបញ្ជាក់ទៀតថា សារធាតុ
Hydrogen peroxide ដែលគេប្រើលើជើងមាន់នេះ
ភាគច្រើនត្រូវបានប្រើប្រាស់នៅក្នុងរោងចក្រ និងវិស័យវេជ្ជសាស្ត្រ
ដើម្បីរំងាប់មេរោគ។ ផ្ទុយមកវិញ
សារធាតុនេះមិនអាចយកមកលាយជាមួយម្ហូបអាហារបានទេ
ព្រោះវានឹងធ្វើឲ្យប៉ះពាល់យ៉ាងធ្ងន់ធ្ងរដល់សុខភាព។
នេះ
មិនមែនជាករណីទីមួយទេ កាលពីខែកក្កដា ឆ្នាំ ២០១៣ កន្លងទៅ
ប៉ូលិសបានរឹបអូសជើងមាន់ហួសកាលបរិច្ឆេទចំនួន ២០
តោនម្ដងរួចមកហើយ នៅឃ្លាំងស្តុកទុកសាច់ក្លាសេមួយកន្លែង។
អ្វីដែលស្ទើរមិនគួរឲ្យជឿនោះ គឺជើងមាន់ខ្លះបានរក្សាទុក ៤៦ ឆ្នាំមកហើយ។ នេះបើតាមការបញ្ជាក់ពីសារព័ត៌មាន CNN។
ខេត្តស៊ីជាំង
គឺជាទីតាំងផលិតអាហារពីសាច់មាន់ដ៏ធំមួយក្នុងប្រទេសចិន
ដែលផលិតផលទាំងនោះមានទាំង ជើង ស្លាប និងក្បាល។
ប៉ុន្តែឧស្សាហកម្មមួយនេះកំពុងមានការរង្គោះរង្គើយ៉ាងខ្លាំង
បន្ទាប់ពីបែកធ្លាយរឿងអាស្រូវដាក់សារធាតុគីមីលើចំណីអាហារដែលខូច
គុណភាព និងនាំដល់ការរឹបអូសផលិតផលពីមាន់ដ៏ច្រើនសម្បើមនេះ៕
ប្រភព៖ CNN, china.org.cn
ជើងមាន់ដែល
ផ្ទុកសារធាតុគីមីជាង ៣ម៉ឺនតោន ត្រូវបានអាជ្ញាធរចិនរឹបអូស
ដោយសារមានផ្ទុកសារធាតុគីមីដែលធ្វើឲ្យប៉ះពាល់ដល់សុខភាពយ៉ាង
ខ្លាំង។ មនុស្ស ៣៨ នាក់
ត្រូវបានចាប់ខ្លួនក្នុងប្រតិបត្តិការដ៏ធំមួយឆ្មក់ចូលរោងចក្រ ៩
កន្លែងនៅក្នុងខេត្ត ៤ នាប្រទេសចិន
និងកំពុងស្វែងរកជនសង្ស័យជាមេខ្លោង ១១រូបទៀត។
ជើងមាន់ជាប់ចង្កាក់រង់ចាំស្វាគមន៍អ្នកញ៉ាំ
តាម
គេហទំព័រសារព័ត៌មានចិនបានឲ្យដឹងថា ជើងមាន់ដែលខូចគុណភាព
និងមានផ្ទុកសារធាតុគីមីនេះត្រូវបានគេឃើញវត្តមានដំបូងនៅក្រុង
Yongjia កាលពីខែកញ្ញាឆ្នាំមុន។ ចាប់ពីពេលនោះមក
មន្ត្រីប៉ូលិសបានស្វែងរកភស្តុតាង
និងតាមដានយ៉ាងយកចិត្តទុកដាក់ដើម្បីកំណត់មុខសញ្ញា
រហូតបំបែកបានបណ្ដាញចែកចាយធំៗទូទាំងប្រទេស។ រោងចក្រទាំងនោះ
បានប្រើប្រាស់សារធាតុគីមីម្យ៉ាងដើម្បីរក្សាជើងមាន់ឲ្យនៅស
និងរំងាប់មេរោគទុកបានយូរ។ ប្រភពដដែលបានបញ្ជាក់ទៀតថា សារធាតុ
Hydrogen peroxide ដែលគេប្រើលើជើងមាន់នេះ
ភាគច្រើនត្រូវបានប្រើប្រាស់នៅក្នុងរោងចក្រ និងវិស័យវេជ្ជសាស្ត្រ
ដើម្បីរំងាប់មេរោគ។ ផ្ទុយមកវិញ
សារធាតុនេះមិនអាចយកមកលាយជាមួយម្ហូបអាហារបានទេ
ព្រោះវានឹងធ្វើឲ្យប៉ះពាល់យ៉ាងធ្ងន់ធ្ងរដល់សុខភាព។
នេះ
មិនមែនជាករណីទីមួយទេ កាលពីខែកក្កដា ឆ្នាំ ២០១៣ កន្លងទៅ
ប៉ូលិសបានរឹបអូសជើងមាន់ហួសកាលបរិច្ឆេទចំនួន ២០
តោនម្ដងរួចមកហើយ នៅឃ្លាំងស្តុកទុកសាច់ក្លាសេមួយកន្លែង។
អ្វីដែលស្ទើរមិនគួរឲ្យជឿនោះ គឺជើងមាន់ខ្លះបានរក្សាទុក ៤៦ ឆ្នាំមកហើយ។ នេះបើតាមការបញ្ជាក់ពីសារព័ត៌មាន CNN។
ខេត្តស៊ីជាំង
គឺជាទីតាំងផលិតអាហារពីសាច់មាន់ដ៏ធំមួយក្នុងប្រទេសចិន
ដែលផលិតផលទាំងនោះមានទាំង ជើង ស្លាប និងក្បាល។
ប៉ុន្តែឧស្សាហកម្មមួយនេះកំពុងមានការរង្គោះរង្គើយ៉ាងខ្លាំង
បន្ទាប់ពីបែកធ្លាយរឿងអាស្រូវដាក់សារធាតុគីមីលើចំណីអាហារដែលខូច
គុណភាព និងនាំដល់ការរឹបអូសផលិតផលពីមាន់ដ៏ច្រើនសម្បើមនេះ៕
ប្រភព៖ CNN, china.org.cn