ជំនាញ​ម្ហូបអាហារ​គួរ​ចុះ​ ពិនិត្យ​ការ​ផលិត​សាច់​ ប្រហិត​ត្រី​សមុទ្រ​នៅ​ តំបន់​ទំនប់​រលក​ផង​

8/06/2014 0 Comments A+ a-

fish fish​ ខេត្ដ​ព្រះ​សីហ​នុ​ ៖​ មន្ដ្រី​កាំកុងត្រូល​នគរបាល​សេដ្ឋកិច្ច​មន្ដ្រី​ក្រសួងសុខាភិបាល​ និង​អាជ្ញាធរ​ខេត្ដ​ព្រះ​សីហ​នុ​គប្បី​នាំ​គ្នា​ចុះ​ពិនិត្យ​លើ​សិប្បកម្ម​ ផលិត​ប្រហិត​ត្រី​សមុទ្រ​មួយ​កន្លែង​នៅ​តំបន់​ទំនប់​រលក​ សង្កាត់​លេខ​១​ ក្រុងព្រះសីហនុ​ (​ផែ​លេខ​៦៤)​ របស់​អ្នកស្រី​ជា​ផ​លា្ល​ផង​ ដោយសារ​នៅ​ ពេល​ថ្មីៗ​នេះ​ពលរដ្ឋ​នៅ​ទីនោះ​បាន​រាយ​ការណ៍​ថា​ មាន​ភាព​មិន​ប្រក្រតី​លើ​ផ្នែក​ អនាម័យ​និង​មាន​ដាក់​ម្សៅ​អ្វី​ម្យ៉ាង​ដែល​ធ្វើ​ឱ្យ​សាច់​ត្រី​នៅ​ស្រស់​រហូត​មិន​ហើម​ស្អុយ​ទៀត​ផង​ ។​ តើ​ករណី​នេះ​មាន​ហេតុ​ ផល​យ៉ាងណា​?
​ពលរដ្ឋ​នៅ​ទីនោះ​បាន​ខ្សឹប​ប្រាប់​ថា​ ការ​ផលិត​សាច់​ប្រហិត​របស់​អ្នកស្រី​ជា​ផល្លា​នោះ​ ពិតជា​យ៉ាប់​ណាស់​ហើយ​ សព្វថ្ងៃ​គាត់​ទិញ​យក​ត្រី​ណា​ដែល​មាន​ តម្លៃ​ថោក​បំផុត​យក​មក​ឱ្យ​កម្មករ​ដើរ​ ជាន់​ពីលើ​និង​ដងទឹក​សមុទ្រ​ស្អុយ​ក្រោម​ ផែ​មក​លាង​សម្អាត​ ហើយ​កិន​តែ​ម្ដង​ ប៉ុន្ដែ​អ្វី​ដែល​គួរ​ឱ្យ​សង្ស័យ​បំផុត​នោះ​ គឺ​ត្រង់​កម្មករ​យក​ត្រី​ទៅ​កិន​ចេញ​ជា​ សាច់​ប្រហិត​ដោយ​មាន​លាយ​ម្សៅ​អ្វី​ ម្យ៉ាង​ដែល​ធ្វើ​ឱ្យ​សាច់​ត្រី​នៅ​ស្រស់​មិន​ស្អុយ​មិន​ហើម​រហូត​ទោះ​ទុក​ យូរ​ប៉ុន​ណា​ក៏​ដោយ​ ។​
​ពាក់​ព​ន្ធ័​នឹង​ករណី​មិន​ប្រក្រតី​នេះ​ នគរវត្ដ​មិន​អាច​ទំនាក់ទំនង​សុំ​ការ​បំភ្លឺ​ពី​អ្នក​ស្រី​ ជា​ ផល្លា​ ម្ចាស់​សិប្បកម្ម​នោះ​បាន​ទេ​ ដោយ​គាត់​ចេះ​តែ​ព្យាយាម​គេចវេះ​ពី​អ្នកកាសែត​ ។​
​ទោះជា​យ៉ាងនេះ​ក្ដី​ពលរដ្ឋ​នៅ​ទីនោះ​សូម​ អំពាវនាវ​ដល់​ស្ថាប័ន​ និង​អង្គភាព​ ពាក់​ព​ន្ធ័​មេត្ដា​ចុះ​ពិនិត្យ​មើល​សិប្បកម្ម​ នោះ​ផង​ដើម្បី​ជៀសវាង​ការ​ប៉ះពាល់​ដល់​សុខភាព​ប្រជាពលរដ្ឋ​ ៕
-ប្រភពពីនគរវត្ត