ស្ត្រី​ពេល​មក​រដូវ​ គួរ​បរិភោគ​អាហារ​ ប្រភេទណា?

6/28/2013 0 Comments A+ a-


កាល​ពី​អត្ថបទ​មុន​Sabayបាន​ចុះ​ផ្សាយ​ម្ដង​ហើយ​ទាក់​ទង​ទៅ​នឹង​ថា ​តើ​ស្ត្រី​ពេល​មក​រដូវ​គួរ​តែ​ហាត់​ប្រាណ​ដែរ​ឬទេ? ដោយ​ឡែក​ម្ដង​នេះ​Sabay សូម​លើក​យក​ចំណុច​មួយ​ទៀត​ដែល​មិត្ត​ស្ត្រី​គួរ​យល់​ដឹង​ពី​របប​អាហារ​ដែល​គួរ​ទទួល​ទាន​នៅ​ពេល​មក​រដូវ។
អ្នក​គ្រូ​ពេទ្យ​ កែវ​ ម៉ៅ​ ​គ្រូ​ពេទ្យ​ប្រចាំ​នៅ​អង្គការ​ RHAC ​បាន​ប្រាប់​Sabayឲ្យ​ដឹង​ថា ស្ត្រី​គ្រប់​រូប​គួរ​តែ​គិត​គួរ​ថែរក្សា​សុខភាព​ មិន​ថា​តែ​ពេល​មាន​រដូវ​ ឬ​ថ្ងៃ​ធម្មតា​នោះ​ទេ។  អ្នក​គ្រូ​បាន​​មាន​ប្រសាសន៍​​ថា​ ការ​ដែល​ស្ត្រី​មួយ​ចំនួន​យល់​ថា​ ការ​បរិភោគ​អាហារ​មាន​ជាតិ​ហិល​ ឬ​ផឹក​ទឹក​ដូង​​​អំឡុង​ពេល​មក​រដូវ​អាច​ប៉ះ​ពាល់​ដល់​ដំណើរ​ការ​ធ្លាក់​ឈាម​រដូវ​នោះ ​វា​គឺ​ជា​ការ​យល់​ខុស​។

គាត់​បាន​បញ្ជាក់​ថា​ ​ការ​មក​រដូវ​ខុស​ធម្មតា​មិន​មែន​បណ្ដាល​មក​ពី​ការ​ទទួល​ទាន​អាហារ​នោះ​ទេ ផ្ទុយ​ទៅ​វិញ​អាហារ​ដែល​យើង​បរិភោគ​សុទ្ធ​តែ​មាន​គុណ​ប្រយោជន៍​ជួយ​ជំរុញ​ឲ្យ​ដំណើរ​នៃ​វដ្ដ​រដូវ​ និង​ការ​ធ្លាក់​ឈាម​រដូវ​ប្រព្រឹត្ត​ទៅ​ប្រក្រតី។
ជា​ទូទៅ​ស្ត្រី​គ្រប់​រូប​គួរ​ទទួល​ទាន​សាច់​ បន្លែ​ពណ៌​បៃតង​ឲ្យ​បាន​ច្រើន​ និង​ទឹក​ដោះ​គោ​ ព្រោះ​របស់​ទាំង​នោះ​សម្បូរ​ដោយ​វីតាមីន​ផ្ដល់​ឲ្យ​រាង​កាយ​រឹងមាំ​។ អ្នក​គ្រូ​បាន​បន្ថែម​ថា​ ពេល​ដែល​មក​រដូវ​ស្ត្រី​មិន​គួរ​តប​អាហារ​ទេ​ ព្រោះ​យើង​ត្រូវ​ការ​វីតាមីន​ពី​ចំណី​អាហារ​មក​បំប៉ន​ និង​ផលិត​តុល្យភាព​ឈាម​ក្រហម​ឡើង​វិញ។


បន្ថែម​ពី​នេះ​ទៅ​ទៀត​នោះ​ តាម​រយៈ​ការ​ស្រាវជ្រាវ​របស់​អ្នក​ជំនាញ​នៅ​អឺរ៉ុប ​បាន​បង្ហាញ​ពី​អាហារ​ដែល​ប្រសើរ​បំផុត​សម្រាប់​ស្ត្រី​ទទួល​ទាន​អំឡុង​ពេល​មក​រដូវ​មាន​ដូច​ជា៖
- ត្រី​និង​សាច់ ​ វា​ជួយ​បង្កើត​នូវ​ជាតិ​ដែក​ដែល​បាត់​បង់​តាម​ឈាម​រដូវ​​មក​វិញ។
- គ្រាប់​ធញ្ញជាតិ និង​បាយ​ សម្បូរ​ជា​អាហារ​ដែល​មាន​សារធាតុ​កាបូន​អ៊ី​ដ្រាត​។ វា​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​ការ​ឃ្លាន​ចំណី​ផ្អែម ព្រោះ​ការ​បរិភោគ​អាហារ​ ដែល​មាន​ជាតិ​​ស្ករ​ ឬ​ផ្អែម​ពេល​មក​រដូវ​អាច​ធ្វើ​ឲ្យ​កម្រិត​ជា​តិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​ចាប់​កើន​ឡើង។
- ប៉េងប៉ោះ​​ ការ៉ុត​ ផ្ទី ជា​ប្រភេទ​បន្លែ​ដែល​សម្បូរ​ដោយ​វីតាមីន​A ហើយ​វា​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​ការ​កកើត​ជាតិ​ខ្លាញ់​ដែល​បណ្ដាល​ឲ្យ​កើត​មុន។
- ផ្លែ​ឈើ​ស្រស់​ៗ​ អាច​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​ភាព​ស្មុគ​ស្មាញ​។ ផ្លែ​ទទឹម​ជួយ​ឲ្យ​អ្នក​មាន​អារម្មណ៍​ស្រស់​ស្រាយ​  ផ្លែ​ម្នាស់​សម្បូរ​ដោយ​សារធាតុ​ប្រូម​ និង​អង់ស៊ីម ដែល​អាច​ជួយ​សម្រួល​ដល់​សាច់​ដុំ​ និង​ដំណើរ​រំលាយ​អាហារ។
- ទឹក​នឹង​​ជួយ​រក្សា​លំនឹង​ជាតិ​ទឹក​ក្នុង​ខ្លួន​ពេល​បរិភោគ​​វា​បាន​គ្រប់​។ ទឹក​តែ​ អាច​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​ការ​កន្ត្រាក់​ចុក​ចាប់​សាច់​ដុំ​ និង​ធ្វើ​ឲ្យ​អារម្មណ៍​ធូរស្រាល​។
- ទឹក​ដោះ​គោ​ជូរ​ និង​ទឹក​ក្រូច​ សម្បូរ​ដោយ​កាល់ស្យូម ជួយ​ផលិត​ជាតិ​ដែក​ និង​ធ្វើ​ឲ្យ​ឆ្អឹង​រឹងមាំ។